turk news

ساخت وبلاگ
Ankara'daki terör saldırısı dolayısıyla Başbakan Davutoğlu'nu arayarak taziyelerini ileten NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO’nun Türkiye'nin terörle mücadelesine güçlü destek verdiğini, bu konuda Türkiye ile omuz omuza dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 270 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 22:40

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 20'ye yükseldi. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ankara'daki terör saldırısının ardından operasyonların düzenlendiği 7 ile Gaziantep de eklendi. Operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı ise 20'ye çıktı.
Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerden bazılarının terör örgütü PKK ile bağlantılı olduklarına dair delillere ulaşıldığı ileri sürüldü.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki ifade alma işlemlerine Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcıları da eşlik ediyor.
İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırının ardından Ankara, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti. Gaziantep'in de eklenmesiyle operasyon yapılan il sayısı 8 oldu. 

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 119 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 22:40

Başbakanlık Basın Başmüşaviri Osman Sert, "Amerikalı dostlarımızın, PYD’nin bir terör örgütü olduğunu anlamaları için daha kaç vatandaşımız YPG, PYD, PKK tarafından öldürülecek, merak ediyorum" dedi.
Sert, CNN Inteational'a verdiği röportajda, Türkiye-ABD ilişkilerinin önemine dikkati çekerek, "Bu gerçeği inkar edemezsiniz, ancak bakın, hemen şu köşede PYD saldırısı sonrası 28 Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Amerikalı dostlarımızın PYD’nin bir terör örgütü olduğunu anlamaları için daha kaç vatandaşımız YPG, PYD, PKK tarafından öldürülecek, merak ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Bu konudaki tercihlerini yapmaları gerek"
ABD'nin bu konudaki tercihini yapması gerektiğine değinen Sert, "Tabii ki Amerikalı dostlarımızla görüşmeye, tartışmaya devam edeceğiz ve gerçeği görmelerini bekliyoruz. YPG’nin DAEŞ ile bir savaş verdiğini söylüyorlar ve bu çok büyük bir yalan. Zaten Suriye’nin kuzey sınırında bir süredir top atışları gerçekleştiriliyor. Uluslararası toplum bunu durdurmamız için çağrıda bulunuyordu. Umarım şimdi bunu neden yaptığımızı anlıyorlardır. Ayrıca bu mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye, kendisinin ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için tüm meşru haklara sahiptir. Yurt içinde terör örgütünü durdurmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Ayrıca bazı sınır ötesi önlemler de alabiliriz, ancak bu konuda Türkiye’nin neyi, nasıl, ne zaman, nerede yapacağı mahfuzdur. Biz bu konuda tek taraflı bir önlem almak istemiyoruz. Müttefiklerimizle gerekli önlemleri almak hakkında konuşuyoruz. Yıllardır uçuşa yasak bölge, emniyetli bölge, güvenli bölge diye bas bas bağırıyoruz. Bu adımları ne kadar geç atarsak maliyeti de herkes için o kadar yüksek olacaktır" şeklinde konuştu.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 159 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 22:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Canlı bomba kimdir? Kesinlikle YPG. Bir defa o zaten PYD'nin silahlı gücü, malum. Olayın örgüt olarak şu anda her ne kadar üstlenmeseler de YPG ile PYD. Bunlar faili konumundalar. Bu bizim yaptığımız, Hükümetimizce güvenlik güçlerimizle, istihbaratımızla yaptığımız çalışmalarda geldiğimiz nokta burası" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Batı'nın anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Çünkü birçok belgeleri, bilgileri biz kendilerine aktardığımız halde, öeğin bir PKK'yı Avrupa Birliği, Avrupa terör örgütü olarak ilan etmiştir ama şu olayda dahi, dikkat edin terör örgütlerinin adını vermemektedir. Sadece terör örgütü olarak geçiştirmektedir. Ben bu konuda yani bizim yanımızda olmaları, yaklaşım itibariyle güzel olabilir, hoş olabilir ama bu neticeye varacak bir şey değildir. Bizim yanımızdasın da niçin PKK, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kalkıp terör örgütü olarak ilan edilirken PYD'yi, YPG'yi hala terör örgütü olarak niye ilan etmiyorsun, kalk bunları da ilan et. Daha ne istiyorsun bizden, belge, bilgi ne istiyorsan bunları sana veriyoruz."

"Nasıl aydınsa bunlar"

"Bunların yanında yer alan aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı yine. Nasıl aydınsa bunlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar şimdi onların yanında yer alıyor. Bunlara karşı benim ülkemde milletimin tavrı olması lazım. Bunların aydın falan bunlarla uzaktan yakından alakası yok. Yani birkaç kitabı olan veyahut herhangi bir yerden bir profesörlük unvanı almış olan aydındır diye bir şey yok. Bu ülkede vatanının bütünlüğüne, milletinin adeta yaşam şartlarına, koşullarına, can, mal güvenliğine saldırılarla ve bu saldırıları yapanların yanında, arkasında olanları nasıl oluyor da bu aydın geçinenler, farklı konularla ilgili bu tür bildiriler yayınlıyorlar? Ve altında dikkat edin, en sonunda da geliyor bağladığı cümle, 'İşte biz Erdoğan'a şöyle böyle falan filan.' Ya siz benim yanımda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar?" ifadelerini kullandı.

"Terör örgütünün temsilcisi parti imza koymuyor"

Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrasında Meclis'te imzalanan AK Parti, CHP ve MHP'nin teröre karşı ortak bildirisi hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelerde bulundu:

"Parlamentoda 4 parti var. 3 parti ülkemizdeki bu hainlere karşı ve son Ankara olayındaki bu ihanete karşı birliktelik sağlıyor ve hepsi bir dayanışma içerisinde bir bildiri yayınlıyor ve altına imzayı koyuyorlar. Ama terör örgütünün parlamentodaki temsilcisi konumunda olan siyasi parti buna imza koymuyor. İşte bu bir ispattır. Bu aynı zamanda bunların suçüstü yakalanmalarıdır. Şu anda bunlar suçüstü yakalanmıştır."
Erdoğan, Obama ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 17.00'de ABD Başkanı Obama ile görüşeceğini de bildirdi.
 

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 240 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 19:10

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile dün telefonda görüştüklerini hatırlatarak, “Kendisinin de YPG’nin güvenilmez olduğunu söylemesinden memnun olduk. Sonuçta Amerika’dan da her ne kadar çelişkili açıklamalar gelse de bu konuyu anlamaya başlaması önemli bir gelişmedir” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, resmi temaslar için gittiği Gürcistanda konuştu. Çavuşoğlu, Ankara’daki terör saldırısında 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 80’den fazla kişinin yaralandığını hatırlattı.

Mevlüt Çavuşoğlu, “Elimizdeki bulgular bu vahşi saldırının PKK, PYD bağlantılı kişilerce gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. Esasen biz öteden beri YPG, PYD ve PKK arasında farkın olmadığını söyleyegeldik ve bunun da uluslararası camia tarafından iyi anlaşılması gerektiğini vurguladık” diye konuştu.

DAEŞ ve El Nusra gibi terör örgütleriyle mücadelede başka terör örgütlerine bel bağlamanın en büyük hata olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Terör örgütleriyle her türlü işbirliğine girmek Kırmızı Şapkalı Kız masalındaki kurda yaklaşmaktan daha tehlikelidir” ifadelerini kullandı.

"Terör örgütleri arasında ayrım yapmak onlara destek vermektir"

Çavuşoğlu, basın toplantısının soru cevap bölümünde kendisine Ankara’daki terör saldırısı sonrasında diğer ülkelerin YPG’ye yönelik tutumlarının değişip değişmediğinin sorulması üzerine, terör örgütlerin arasında ayrım yapan ülkelerin olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Maalesef seküler terörist daha iyi, radikal terörist daha kötü diye bir anlayış var. Bu da çok büyük bir yanlıştır. Terör örgütleri arasında ayrım yapmak aslında dolaylı olarak terör örgütlerine destek vermektir. DAİŞ terörü ile mücadele etmek için YPG gibi terör örgütlerine sığınmak her şeyden önce acizliğin göstergesidir. ‘Uluslararası örgütler, NATO, koalisyonun içindeki 65 ülke bir terör örgütü olan DAİŞ’le mücadele edemiyoruz. O yüzden 'Umudumuzu başka bir terör örgütü olan YPG’ye bağlıyoruz.’ Bu acizliktir, çok büyük bir yanlışlıktır. Bu hatadan herkesin bir an önce dönmesi gerekiyor. Özellikle müttefikimiz olan ABD’nin bu hatadan bir an önce dönmesi gerekiyor. Hatayı kabul etmek erdemdir.”

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile dün telefonda görüştüklerini hatırlatan Çavuşoğlu, “Kendisinin de YPG’nin güvenilmez olduğunu söylemesinden memnun olduk. Sonuçta Amerika’dan da her ne kadar çelişkili açıklamalar gelse de bu konuyu anlamaya başlaması önemli bir gelişmedir” dedi.
 

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 154 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 16:52

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 17'ye çıktı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 7 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 17'ye yükseldi, bir zanlının ise aranmasına devam ediliyor.
Emniyetteki işlemleri devam eden şüphelilerin, terör örgütü PKK ile bağlantılı olduklarına dair delillere ulaşıldığı ileri sürüldü.
İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırının ardından Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti.
"Olayı hemen hemen çözmüş durumdayız"
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kodalak, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Olayı hemen hemen çözmüş durumdayız. Yakın zamanda gerekli açıklamalar devlet büyüklerimiz tarafından yapılacaktır" dedi.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 193 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 15:50

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da saldırının gerçekleştiği Merasim Sokakta'ydı. Patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı.

Başbakan Davutoğlu olay yerine İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte geldi.

Patlamanın meydana geldiği noktaya 28 şehit anısına 28 karanfil bıraktı.

Beraberindekilerle birlikte şehitler ve yaralılar için dua etti.

Başbakan Davutoğlu, olay gününe ilişkin yetkililerden bilgi aldıktan sonra bölgeden ayrıldı.
 

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 153 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 15:50

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Halep'e bağlı Azez ilçesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik top atışlarını dün akşam ve gece de aralıklarla sürdürdü.
Sınır hattında konuşlu birliklerden Fırtına obüsleriyle Azez'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine top atışları gerçekleştirildi. 
Birlikler, Azez'in güneybatısında yer alan havaalanı, Minniğ ve Maranas Köyü ile Tel Rıfat arasındaki Ayndağne Köyü'nün kontrolünü ele geçiren PYD mevzilerini hedef aldı.
Azez'in güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden 12 Şubat'ta, terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca sınırın Türkiye tarafına ateş açılması üzerine, TSK unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmeye başlanmıştı.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 141 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 14:45

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edildi.
AA muhabirinin Ankara Cumhiyet Başsavcılığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, saldırıda hayatını kaybeden 28 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığındaki DNA testlerinin tamamlanması ve kimliklerinin belirlenmesinin ardından yakınları tarafından teslim alındı.
AA muhabirinin Ankara Cumhiyet Başsavcılığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, saldırıda hayatını kaybeden 28 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığındaki DNA testlerinin tamamlanması ve kimliklerinin belirlenmesinin ardından yakınları tarafından teslim alındı.Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edildi.
AA muhabirinin Ankara Cumhiyet Başsavcılığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, saldırıda hayatını kaybeden 28 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığındaki DNA testlerinin tamamlanması ve kimliklerinin belirlenmesinin ardından yakınları tarafından teslim alındı.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 118 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 13:44

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Benin Devlet Başkanı Boni Yayi ile Mabeyn Köşkü'nde çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Saraylar'da, Sadrazam Sait Halim Paşa'yı anma toplantısına katılacak.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Uluslararası Yatırımcılar Deeğinin 35. Olağan Genel Kuruluna katılacak.

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Eyüp İlçe Danışma Meclisi toplantısına iştirak edecek.

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Garanti̇ Gi̇yi̇m Bali̇sti̇k Test Laboratuvarı açılışına, 16. Dönem 904 ki̇şi̇li̇k Pomem Eği̇ti̇m Öğreti̇m açılışı ve ilk dersine katılacak.

- İki bakan ayrıca Bozok OSB alanını, Vali̇li̇ği, Belediyeyi, AK Parti İl Başkanlığını, Bozok Teknopark ve Bozok Üni̇versi̇tesi̇ Bi̇li̇m ve Teknoloji̇ Uygulama ve Araştırma Merkezi̇ni ziyaret edecek, Küçük Sanayi̇ Si̇tesi̇'nde i̇ncelemede bulunacak, sanayi̇ci̇ ve i̇ş adamlarıyla toplantı yapacak.

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan'da, Parlamento Başkanı David Usupashvili tarafından kabul edilecek, Türkiye-Azerbaycan- Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısına katılacak, ortak bildirinin imzalanmasının ardından mevkidaşlarıyla basın açıklaması yapacak.

5- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, KOBİ Kümelenme Konferansı'na katılacak.

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci̇, Marmarabirlik Lisanslı Depoculuk AŞ açılış törenine, Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası toplantısına katılacak.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAİŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

6- Suudi Arabistan öncülüğünde başlaması planlanan; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan’ın da katılacağı "Kuzey Yıldırımı" askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

EKONOMİ

1- TÜİK, şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklayacak.

GÜNCEL

1- Ankara'da TSK personelini taşıyan servis araçlarına yönelik terör saldırısı nedeniyle, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeleri patlamanın yaşandığı yere karanfil bırakacak.

2- Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Ankara, Diyarbakır ve Şıak'ın İdil ilçesindeki terör saldırılarında şehit düşen güvenlik görevlileri, son yolculuklarına uğurlanacak.

3- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rescate Hotel'de "Terör Mağduru Bölgelere Yönelik Diyanet Hizmetleri"nin ele alınacağı 32. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın açılışına katılacak, Ulu Cami'de hutbe irad edecek.

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın ilk maçında Torku Konyaspor ile Medicana Sivasspor, Konya Büyükşehir Torku Arena'da karşı karşıya gelecek.

2- Basketbolda FIAT Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonuna, TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak Fenerbahçe-Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş-Banvit yarı final maçlarıyla devam edilecek.

3- PTT 1. Lig'de 22. hafta Göztepe-Denizlispor maçıyla başlayacak.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 174 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 10:37

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB ve Türkiye arasında mart ayı başında sığınmacı kriziyle ilgili özel bir zirve yapmayı planladıklarını söyledi.

AB Liderler Zirvesi'nin ilk gününün sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tusk, zirveye Türkiye ile olan dayanışmalarını ifade ederek ve Ankara'daki terör saldırısını kınayarak başladıklarını belirtti.

Türkiye ile üzerinde anlaşılan sığınmacı kriziyle ilgili Ortak Eylem Planı'nın önemini koruduğunu aktaran Tusk, "Başarılı olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor. Bu yüzden de AB ve Türkiye arasında mart ayının başında sığınmacı kriziyle ilgili özel bir zirve yapmayı planlıyoruz" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de düzenlediği basın toplantısında, mart ayı başında 28 üye devletin katılacağı olağanüstü AB-Türkiye Zirvesi yapılacağını kaydetti.

Türkiye ile AB arasındaki son zirve 29 Kasım'da yapılmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı zirvede, yeni fasıllar açılarak üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması, vize serbestisi sürecinin hızlandırılması ve AB'nin Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için başlangıç olarak 3 miyar avroluk yardım yapmasına karar verilmişti.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 167 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 9:37

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Özellikle son döneme baktığımızda gerek içerideki PKK, gerek Suriye'nin içindeki kargaşanın getirdiği sorunlar, gerekse PYD'nin bu anlamda Rusya'nın farklı boyutlarıyla devreye girmesiyle zorluklarımız var, sıkıntılarımız var ama bütün bunları dinamik bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Başkentte dün meydana gelen terör saldırısına ilişkin A Haber'de canlı yayına katılan Müezzinoğlu, açıklamalarda bulundu.

Şehitlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır dileyen Müezzinoğlu, ülke olarak zor süreçler yaşandığını, milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu, soğukkanlı, sağduyulu, dinamik olunması gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, "Geleceğe de birlik ve beraberlik içinde bütün bunları aşabilme iradesini koymaya ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

"Bu millet çok badireler atlatmış bir millet. Bu milletin duruşundan rahatsız olan çok farklı düşmanlarımız var" diyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle son döneme baktığımızda gerek içerideki PKK, gerek Suriye'nin içindeki kargaşanın getirdiği sorunlar, gerekse PYD'nin bu anlamda Rusya'nın farklı boyutlarıyla devreye girmesiyle zorluklarımız var, sıkıntılarımız var ama bütün bunları dinamik bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyorum. Yaralarımızı ziyaret ettik, bugün Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızla ziyaretleri yaparken eşlik ettim. Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklarsa paylaşıldıkça çoğalır. Biz inşallah birlik ve beraberlik içinde yine bu ülkenin, bu milletin mutluluklarını paylaşarak büyüteceğimiz, mutluluklarını inşallah hep birlikte oluşturacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Müezzinoğlu, "Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun söylemini açıkçası bu ortamda bir şey söylemek istemiyorum, söylenecek çok söz bulunabilir. Anamuhalefet partisinin Genel Başkanı'nın bu durumlardaki dinamiklerinin ve duruşunun sağlıklı, milletin duruşuyla örtüşen bir duruş olsa esasında Türkiye bu sorunların birçoğunu çok daha kolay aşabilir" diye konuştu.

Ankara'daki terör saldırısında yaralı ve taburcu olanlara ilişkin de bilgi veren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi yoğun bakımda 6 vakamız var... Buse'nin durumu biraz riskli, tabi göz kaybı var, bir gözünde görme kaybı var, yoğun bakım koşullarında tedavisi devam ediyor. Duamız, Buse'yi hekimlerimiz ailesine, sevdiklerine teslim etsin sağlıklı bir şekilde ve inşallah hayata tutunsun. Yaralılar arasında tek çocuk var. Yaralı çocuğumuz da 4,5 yaşında, kreşten herhalde alındığı için o ortama denk gelmiş. Ben kendisine şifa diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. İnşallah ailesiyle birlikte yine geleceğe umutla sarılacak noktaya gelir."

Bakan Müezzinoğlu, hastanede yatarak tedavi olan yaralı sayısının bu akşam itibariyle 20'nin altına inebileceğini ifade ederek, "Servislerdeki hastalarımız daha fazla cam kırığı veya işte çarpma veya bir maddenin çarpması gibi sıyrık, dikiş atılması gereken veya alçıya alınmış, eklemden cam parçası çıkartılmış. Bunlar, süreç içinde normal yoluna girebilecek vakalarımız veya taburcu edilecek vakalarımız. Yoğun bakımdakilerle ilgili yarın daha rahat konuşabiliriz, ama hayati tehlike anlamında inşallah Buse dışında yok. Onun da hayata tutunabileceğini ümit ediyoruz" açıklamasında bulundu.

"Üç zırhlı ambulansımızı 20 gün önce gönderdik"

"Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun da iki yeğeninin de yaralılar arasında olduğuna dair kendisinin bir açıklaması var, onların durumuyla ilgili bilginiz var mı?" sorusuna Müezzinoğlu, "Şu anda ayaktan veya tedavisi olup da taburcu edilenler arasında görünüyor. Dolayısıyla, sıyrık ve ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde evlerine, ailelerine gönderildi" yanıtını verdi.

"Bir general ve eşinin hafif de olsa yaralı olduğunu öğrenmiştik. Doğru mu?" sorusu üzerine de Müezzinoğlu, "bunun doğru olduğunu ve muhtemelen bu saatlerde taburcu olduklarını ya da olacaklarını" söyledi.

Müezzinoğlu, saldırıyı düzenleyen teröristin kimlik tespitinin yapılıp yapılmadığına ilişkin, "Burada önemli olan parmak izi. Bulunan parçalar büyük oranda çok parçalı olunca el ve parmak bulununca hemen hızla kimlik tespiti yapıldı" dedi.

"Siz birlik ve beraberliğin altını birkaç defa çizdiniz, ancak TBMM dün ortak bir deklarasyon yayınlayamadı. Üç partinin onayına karşılık bir partinin onay vermemesi nedeniyle bir ortak deklarasyon yayınlanmadı. Böyle bir ortamda bile bir ortak deklarasyon yayınlanamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin zaten son dönemde özellikle Temmuz ayından bu yana yaşadığı bu terör eylemlerinin süreçlerine baktığımızda ne yazık ki bu ortak metne imza atmayan HDP'nin duruşu zaten Türkiye'nin bu anlamda sıkıntılarının özünü oluşturuyor. Yani 'sırtımı Kandil'e dayadım' diyen bir anlayış veya bu ülkenin birlik, beraberliği, bütünlüğü aynı bayrağın altında geleceğe güvenle bakmada sıkıntılı olan bir siyasi partinin duruşu, esasında Türkiye’nin neredeyse artık temel sorunu olmaya başladı."

Terör olaylarının yaşandığı bölgelerde zırhlı ambulansların hizmet vermeye başlayıp başlamadığına ilişkin soruya Müezzinoğlu, "Üç ambulansımızı yaklaşık 20 gün önce gönderdik, 16 ambulans da önümüzdeki günlerde göndereceğiz. Çünkü, onlar zırh giydirme sürecinde yani göndereceğiz" karşılığını verdi. 

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 140 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 5:46

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları, Halep'e bağlı Azez ilçesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik top atışlarını aralıklarla sürdürüyor.

Sınır hattında konuşlu birliklerden Fırtına obüsleriyle Azez'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine gerçekleştirilen top atışları bugün de aralıklarla devam etti.

Birlikler, Azez'in güneybatısında yer alan havaalanı, Minniğ ve Maranas Köyü ile Tel Rıfat arasındaki Ayndağne Köyü'nün kontrolünü ele geçiren PYD mevzilerini hedef aldı.

Azez'in güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden 12 Şubat'ta, terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca sınırın Türkiye tarafına ateş açılması üzerine, TSK unsurlarınca angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmeye başlanmıştı.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 132 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 4:11

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin terör hizmeti veren kiralık bir yapı olduğunu belirtti.

Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PYD-YPG'nin kendine çıkar sağlayana terör hizmeti veren devre mülk bir örgüt olduğuna dikkati çekti.

"YPG, şu anda Suriye'deki vekalet savaşında isteyen her kirli odağa terör hizmeti veren kiralık bir yapıdır" ifadelerini kullanan Çelik, bu örgütü savunanların Suriye halkının ve özellikle Suriye Kürtlerinin mücadelesini gasbetme çabası içinde olduğunu vurguladı.

Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin PYD-YPG'nin terör faaliyetleri hakkındaki uyarısını dikkate almayanlar kendi başkentlerini de tehlikeye atmaktadırlar. PYD-YPG Suriye'de Esad rejiminin desteği ile mevziler elde etti. Bu yapıyı bugün 'DAEŞ'e karşı mücadele ediyor' diye himaye edenler yarın aynı yapının başkalarının hizmetinde kendilerine karşı terör faaliyeti gerçekleştireceğini unutmamalıdır. Teröre karşı 'ama'sız ve topyekun bir mücadele gereklidir. Tüm müttefiklerimizin bu anlayışta birleşmesini bekliyoruz."

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 224 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 2:45

Genelkurmay Başkanlığından, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Astsubay Kıdemli Çavuş Feyyaz İlhan, sivil memurlardan Ayşegül Püek, Orçun Munyas ve işçi Cumali Akman için başsağlığı mesajı yayımlandı.

Genelkurmay Başkanlığının inteet sitesinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar imzasıyla yayımlanan mesajda, "Kahraman çalışma arkadaşlarımıza, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" ifadesi kullanıldı.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 184 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 2:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 21.05'te İstanbul'a gitti.

Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan da İstanbul'a gitti. 

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 153 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 2:45

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Terör-terörist eylemiyle insanlarımız şehit olduğunda sevinenler, insan değildir, hayvan değildir ama hayvandan da aşağı belhüm edaldir" açıklamasında bulundu.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, terörün sadece insanlığın değil iyi ve güzel her şeyin de düşmanı olduğunu belirtti.

Bakan Bozdağ, şu ifadeleri paylaştı:

"Terör, bir insanlık düşmanlığıdır. Terör, bir insanlık suçudur. Teröre, terör örgütlerine, teröristlere-teröre destek olanlar da insanlık düşmanıdır, iyi-güzel her şeye düşmandır, insanlık suçundan mesuldür. Terör-terörist eylemiyle insanlarımız şehit olduğunda sevinenler, insan değildir, hayvan değildir ama hayvandan da aşağı belhüm edaldir."

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 185 تاريخ : جمعه 30 بهمن 1394 ساعت: 0:13

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da düzenlenen terör saldırısına ilişkin, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, terörün üstesinden üstesinden ancak ortak mücadeleyle gelinebileceğini bildirdi.
Çavuşoğlu, açıklamasında "Terör tüm dünyanın ortak sorunudur ve bu ortak meselenin üstesinden ancak ortak mücadeleyle gelinebilir. Bu dayanışmanın artık daha somut ve sonuç odaklı işbirliğine dönüştürülmesini bekliyoruz. Ankara'daki alçak saldırı sonrası taziye ve destek mesajlarıyla ülkemizle dayanışma gösteren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 220 تاريخ : پنجشنبه 29 بهمن 1394 ساعت: 23:08

Ankara Merasim Sokağı'ndaki askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen, 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 kişinin yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin başlatılan soruşturmada, olayda kullanılan aracın İzmir'den kiraladığı bilgisi üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.
Otomobilin kiralandığı şirketin Karabağlar ilçesinde olduğunu tespit eden ekipler, şirket yetkilisi ve 2 çalışanı ile aracın sahibini gözaltına aldı.
Gözaltına alınanların, olaya ilişkin, "aralıkta kendilerini telefonla arayan kişinin Adnan Menderes Havalimanı'na kiralık otomobil istediği, ellerindeki araçlar hakkında bilgi aldıktan sonra, tek kapılı, spor otomobili talep ettiği ve şirket çalışanının da havalimanına giderek gerekli evrakı alıp, 3 kişiye aracı verdiğini" söyledikleri öğrenildi.
Otomobilin, kiralama süresi sonunda geri getirmediğini bildiren şirket çalışanları, 11 Ocak'ta çalıntı ihbarında bulunduklarını belirtti.
Emniyet yetkilileri, aracın sahte ehliyet ve kimlikle düzenlenmiş kredi kartını kullanarak kiralandığını ve üzerine sahte plaka takıldığını kaydetti.
Gözaltına alınan kişiler, sorgulanmak üzere Ankara'ya gönderildi.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 149 تاريخ : پنجشنبه 29 بهمن 1394 ساعت: 23:08

Ankara’da dün meydana gelen terör saldırısının ardından, Başbakan Davutoğlu talimatıyla, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinin Türkiye'deki temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Ankara'da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin deliller ülkelerine iletilmek üzere büyükelçilerle paylaşıldı.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa yani Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ile Almanya ve Hollanda'nın Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Ankara'daki patlamaya ilişkin PKK-PYD bağlantısını ortaya koyan kanıtlar bir bir gösterildi.

Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, ilgili büyükelçilerle görüşmeleri ayrı ayrı sürdürdü.

Görüşmeler sonrası, yabancı misyon temsilciliklerinden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.
 

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 131 تاريخ : پنجشنبه 29 بهمن 1394 ساعت: 23:08